Choco en salsa
Fronte ás baixísimas temperaturas, un guiso mariñeiro sempre é unha opción acertada
- Raciones2
Como non estamos moi afeitos a traballar con este produto optamos polo xeito tradicional de o facer na nosa casa, seguindo os pasos dunha instrutora experta. E lográmolo, conseguimos un prato acorde ao produto. A verdade, con este choco, pouco se había que complicar, xa que de por si só é un verdadeiro manxar cheo de tenrura e sabor.
Se gustades dos cefalópodos, anotade esta receita porque se dá moi ben para facer destacar o elemento principal. E con moi pouco traballo, que tamén resulta importante. Os que valorades un bo choco, entenderédesnos cando denominamos isto como manxar. Desfaise na boca collendo o sabor que lle aporta ese mollo suave. Un mollo que, unha vez rematado o choco, aproveitamos até a fin cun bo pan tradicional. Ideal con bo miolo para recoller a verduriña triturada que nos queda sobrante, e que merece a pena levar tamén ao bandullo.
Las claves de un buen marmitako
- 1 choco
- 1 tomate
- 1 cebola
- Medio pemento verde
- Medio pemento vermello
- 2-3 dentes de allo
- 1 vaso de viño branco
- Medio vaso de aceite
- Un chisco de sal
Cortamos o choco en dados.
A continuación, poñemos a pota ao lume, sen nada de aceite e, cando estea quente, engadimos o choco. Deixamos que se cociñe até que mude a cor, aproximadamente entre 5 e 7 minutos.
Deixamos que evapore un pouco a auga que soltou e engadimos os allos machucados cun chisco de sal.
Mesturamos moi ben e engadimos a cebola, que debe estar ben picadiña.
Cociñámola durante 2-3 minutos e agregamos os pementos, tamén, ben ficados finamente.
Mesturamos de novo e cociñamos durante 4-5 minutos. Logo engadimos o tomate, cortado en anacos pequenos.
Mesturamos ben e botamos o aceite e o viño branco.
Agora temos dúas opcións. Se o facemos nunha pota normal, deberemos cociñar o choco a lume medio durante aproximadamente 1 hora. Nós, neste caso, utilizamos unha pota rápida e levoulle, máis ou menos, 20 minutos, mais o tempo que tarda en abrir a pota.
Pasado ese tempo, temos que probar se está brandiño e se o punto de sal está ao voso gusto.
E xa está preparado para comer! Que aproveite!
Comentarios