Romería Cuir pa fixar la imaxe d'Asturies como «destín seguru» pa les persones LGTBIQ+

La Voz

AGORA

F. Sotomonte

El campamentu va tener el so epicentru en Les Arriondes, la capital del conceyu de Parres y va acoyer actividaes deportives como'l Descensu en piragües del ríu Seya o el senderismu

13 feb 2024 . Actualizado a las 11:17 h.

L'asociación cultural deportiva y recreativa de persones lesbianes, gais, trans, bisexuales, intersexuales y queer (Lgtbiq+) Romería Cuir ta preparando un eventu pal mes de setiembre en Parres (Les Arriondes).

La iniciativa va ser un campamentu deportivu y una verbena «inclusiva» onde «la diversión, la cultura y l'espectáculu sían los protagonistes».

Romería Cuir, como eventu inclusivu, tien los sos oríxenes nel 2021 y busca dar visibilidá al colectivu. Amás, los sos organizadores dicen que busquen trabayar contra la 'LGTBI-fobia'.

El campamentu va tener el so epicentru en Les Arriondes, la capital del conceyu de Parres, que se va enllenar de los colores de la diversidá y va acoyer principales actividaes deportives grupales, como'l Descensu en piragües del ríu Seya, el senderismu y el restu d'actos del programa festivu.

Dende l'asociación esplicaron que tanto'l deporte como'l restu d'actividaes programaes ayuden a crear amistaes y texer redes ente asociaciones y grupos deportivos inclusivos.

«Too eso nun entornu rural, amable y seguru pa toles persones, ensin discriminación dalguna, tanto dientro como fuera del colectivu. L'eventu pretende nun escluyir a naide y dar visibilidá al colectivu nel rural asturianu», señalaron.

Cola iniciativa pretenden contribuyir a fixar la imaxe d'Asturies como «destín seguru» pa les persones LGTBIQ+ y ufiertar al colectivu, a nivel estatal, d'un espaciu deportivu y d'ociu alternativu que güei ye «difícil entá d'atopar».

«Les persones Lgtbiq+ precisamos espacios de socialización reales y inclusivos que vaigan más allá de discoteques o aplicaciones de contactos al traviés del mediu dixital. Son necesaries formes de socializar que nun tengan que ver col consumismu y les dinámiques urbanes», esplicaron. Romería Cuir va enllenar l'oriente d'Asturies la primer fin de selmana de setiembre; informó Europa Press.